Ekosistēmas pakalpojums – zaļais galds...

Autors: Daina Roze

Raksti šajā lpp. publicēti 2018. gada 8. janvārī, savukārt žurnālā MMD – 2018. gada 1. (janvāris/februāris) numurā, kas iznāk 9. janvārī. Materiāli tapuši ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Pieaugot izpratnei par vides un cilvēka savstarpējām attiecībām, visā pasaulē arvien populārāka kļūst dabā iegūstamā pārtika – savvaļā augošie augi. Tie ir pieejams, vērtīgs un salīdzinoši viegli iegūstams pārtikas avots. Parastās virzas, lielās nātres, balandu, podagras gārsas un šaurlapu ugunspuķes izmantošana pārtikā vairs nerada izbrīnu un netiek uzskatīta par dīvainību. Nātru vai balandu zupa, ozola zīļu kafija, pieneņu medus, virzu, rasaskrēsliņu un gaiļbiksīšu salāti, gārsu pesto ir īpašs cienasts, kura gatavotājam raksturīga radoša pieeja un stils. Taču šoreiz – par retāk izmantotiem, viegli atšķiramiem savvaļas augiem, kurus senāk lietoja pārtikā un kuri var sniegt jaunu, aromātisku un pikantu dzīves garšu.

Raksts pieejams ŠEIT

 

 

Pieraksties jaunumiem